KIŞ GELİRKEN ARAÇ BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KIŞ GELİRKEN ARAÇ BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

      

                    


                Araba bakımı yaz kış aksatılmadan yapılması gereken bir durumdur. Bu bakımların eksiksiz ve düzenli bir şekilde yapılması her mevsim geçişlerinde ve o mevsim içlerinde sizlere zor bir durum yaşatmayacaktır. Araçlarda bulunan antifriz, akü, lastik gibi temel araç parçaları daima bakımlı ve mevsime uygun hale getirilmiş olması gerekmektedir. Özellikle kış gelirken araç bakımında dikkat edilmesi gerekenler bilinmeli ve buna uygun olarak bakım yapılmalıdır. Bu bakımla birlikte aracınız kışa hazır hale gelecektir.


Kış Araç Bakımı




                Araçlar içerisinde birçok temel parça bulunmaktadır. Bu parçalardan birinin arıza vermesi sonucunda aracın yolda kalması gibi durumlar başınıza gelebilmektedir. Bu nedenle araçlarınızın düzenli bakımları ve kontrolleri yapılarak bu durumun önüne geçilmelidir. Her duruma karşı hazırlıklı olmak için kış gelirken araç bakımında dikkat edilmesi gerekenleri yerine getirerek aracınızı hazır hale getirmelisiniz.

Araç kışlık bakımı için;

·        Antifriz kontrol

·         Akü şarj kontrolü

·         Lastik havalarının ve lastik diş derinliklerinin kontrolü

·         Silecek lastikleri ve cam suyu kontrolü

·         Fren ve debriyaj balataları kontrolü

·         Ampul ve aydınlatma sisteminin kontrolü

·         Araç içerisinde bulunması gereken temel malzemelerin kontrolü

Yağ ve su kontrolü

                Bahsi geçen bu kontroller aracınızın kış gelirken araç bakımında dikkat edilmesi gerekenler kapsamında yer almaktadır. Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte yollarda kayma ve gizli buzlanma gibi durumlar nedeniyle aracınızın kontrolünü kaybetme gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle kış araç bakımı yaparken aracınızın lastiklerinin kış lastiği olduğuna emin olunuz. Kış lastikleri olası her duruma uygun olarak üretilmiştir. Her parçanın araç bakımında önemli bir yeri vardır. Özellikle antifriz kış bakımlarında daha önemli bir yere sahiptir.




Antifriz Kontrolü Araç Bakımında Önemlidir!



                Antifriz, radyatör içerisindeki suyun kireçlenmesini önleme özelliğine sahip olmasıyla birlikte suyun motor bloğunu paslandırmamasını da sağlamaktadır. Araç içerisinde önemli ve daima kontrol edilmesi gereken bu parça da kontrol yapılmaması halinde zaman içerisinde motor tıpalarında meydana gelen su kaçağı ve arızaları görülecektir. Bu nedenle kış araç bakımında özellikle kontrolü yapılmalıdır. Kış aylarının özellikle araçlarda önemli bir parça olan antifrizin kontrolü önemlidir.

 Arabamiyika.com ekibi olarak GÜVENLİ SÜRÜŞLER dileriz :)

 

 

Yorumlar - 3

Akın Ersoy

" Kış gelmeden bilgilendirici güzel bir yazı olmuş "

23 Ekim 2018

Gökhan Tepe

" kış ayında boya koruma yaptırmak gerekiyor mu peki? "

23 Ekim 2018

Hasan Yüce

" Antifriz de satsanız siteden çok iyi olur :):):) sevdim bu siteyi güzelmiş "

23 Ekim 2018

Yorum Gönder

Ücretsiz Teklif Al