Boya Koruma ve Pasta Cila Arasındaki Farklar

Boya Koruma ve Pasta Cila Arasındaki Farklar

                              



                Araç konusunda birçok teknik ve uygulamalı terim bulunmaktadır. Bu terimlerin birbirine benzemesi nedeniyle çoğu zaman aralarındaki fark gözükmemekte ve aynı işlemin farklı isimleri olarak gözükmektedir. Boya koruma ve pasta cila işlemleri de bu uygulamalı terimlerden biri olarak en çok karıştırılmakta ve aynı uygulama olduğuna inanılmaktadır. Boya koruma ve pasta cila aynı uygulamalar mıdır? Olarak bakıldığında ise benzer noktaları olmasına rağmen pasta cila ve boya koruma uygulaması aynı değildir.


Boya Koruma Uygulaması


                 

               


        Boya koruma, araçlarınızda zaman içerisinde oluşan güneş ışınlarının etkileri, toz, yağmur, kar ve toprak gibi dış etmenler nedeniyle boyada oluşacak olan matlaşmayı koruma işlemidir. Bu uygulama dört aşamadan oluşmaktadır.


·         Temizleme

·         Besleme

·         Koruma

·         Parlatma



        Bu aşamalar boya koruma işleminde sırasıyla yapılan aşamalardır. İlk olarak temizleme işlemi ile birlikte aracınızın üzeri temizlenerek diğer aşamalara hazır hale getirilmektedir. Besleme ile aracınızda çizik oluşumunun önlenmesi için ilk adım atılır ve koruma işlemi ile birlikte de aracınız çizik ve diğer durumlara karşı koruma altına alınmış olmaktadır. Boya koruma da en son aşama olan parlatma işlemi ile birlikte aracınız ilk aldığınız günkü gibi parlak ve düzgün gözükecektir.


Pasta Cila Uygulaması




                               




                Pasta ve cila ayrı işlemlerdir ancak bir arada yapılarak işlem tamamlanmaktadır. Pasta işlemi ile birlikte araçta yer alan ufak çizik ya da deformasyon gibi durumlara karşı sıvı zımpara işlemi uygulanmasıdır. Bu işlem ile birlikte aracınızın pürüzsüz görünmesi sağlanmaktadır. Pasta cila işleminde ikinci aşama olarak yapılan cila ise, aracınızın zaman içerisinde maruz kaldığı tüm olaylara karşı parlatma ve koruma işlemi görmektedir. Yapısı nedeniyle ince bir katman ahalinde yapılan pasta cila işlemi 3-4 ay kadar bir kalıcılığa sahiptir.




                Boya koruma ve pasta cila aynı uygulamalar mıdır? Sorusuna bakıldığında benzer yanları gözükmektedir. Ancak uygulama aşamaları ve sunmuş olduğu hizmetlerle birlikte aynı konumda değillerdir. Aracınıza her iki uygulamayı da yaptırırken herhangi bir endişe duymadan yaptırabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken durum aracınızın ihtiyacının önceliğidir. Eğer aracınızda çizik söz konusu ise pasta cila işlemi yaptırmanız en doğrusu olacaktır.



Aracınıza pasta cila veya boya koruma yaptırmak için şuan en uygun yerdesiniz. Şimdi tüm Türkiye'de bulunan üye iş yerlerimizden fiyat, yorum karşılaştırması yaparak kendinize en uygun firmayı bulabilirsiniz. Siz sadece firmanızı seçin, hizmet kalitesi takibi arabamiyika.com olarak ekibimizde !


Güvenli sürüşler dileriz :)

Yorumlar - 1

Akın Ersoy

" Her boya koruma pasta cila ama her pasta cila ama bir boya koruma değil yani. Ben onu anladım:) "

1 Kasım 2018

Yorum Gönder

Ücretsiz Teklif Al