FAR-STOP LAMBALARI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

FAR-STOP LAMBALARI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?



        Farlar araçların ön kısımlarında yer alan ve karanlık durumlarında aracınızla seyir halinde iken ön bölgenizi görmenizi sağlayan sistemlerdir. Stop lambaları ise araçların arka tarafında yer alan ve uyarı amacıyla kullanılmakta olan aydınlatma sistemidir. Stoplar içerisinde yer alan 4 ampulden biri farlarla birlikte çalışır. Diğer ampullerde farklı sistemlere bağlıdır. Zaman içerisinde far ve stop lambaları kirlenir. Aynı zamanda stop lambalarının dış kısımları zamanla aşınabilecek duruma gelebilir. Bu nedenle far-stop lambaları temizliği nasıl yapılır iyi bilinmelidir.


        Stop lambasının çalışmaması ya da kirlenme nedeniyle tam bir verim sunamaması araçlarda önemli bir durumu ortaya çıkartır. Bu nedenle özellikle bir uyarı sistemi olan stop lambalarının temizlenmesi önemlidir. Farlar da aynı şekilde sizlere karanlıkta tam bir verimle kir nedeniyle ışık sağlayamaz ise bu sizlere zor anlar yaşatabilir. Araç dış temizliğinde aracınızın stop lambalarına ve farlarına da dikkat etmeli ve iyi bir şekilde temizlemelisiniz.


Far ve Stop Lambaları Temizliği

 


Far-stop lambaları temizliği nasıl yapılır?

        Sorusu en çok sorulan sorulardan biridir. Far lambaları konusunda farlarınızı yerlerinden sökerek araçtan ayırmalısınız. Far ve stop temizliği oldukça dikkat gerektiren bir işlemdir. Zarar vermemek adına iç temizlik sırasında far lambalarını temizlerken hava tutmalısınız. Far iç kısımlarında yer alan ampuller ve bazı elektrik reflektörlerine zarar vermek farlarınıza da yarar verecektir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde işlem yapmalısınız. Aynı durum stop lambaları içinde geçerlidir. İç temizlik sırasında kullanılan malzemeler ve ince bir işçilik yapılmasına oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir.


        İç temizlik far ve stoplarda en çok zorlanılan ve profesyonel bir iş gerektiren eylemdir. Bu nedenle bu işlemlerin profesyonellerce yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerle birlikte aracınıza ya da far ve stop lambalarınıza zarar gelmeyecektir. İç kısım yerine far-stop lambaları temizliği nasıl yapılır? Konusunda dış kısma odaklanmalısınız. Dış yüzey parlatma ve temizleme de yumuşak bir bez kullanarak lambaların dış yüzeyini özel temizleme malzemeleri ile temizlemelisiniz. Bu sayede aracınız ilk aldığınızdaki gibi temiz ve her zaman yeni gözükecektir.



        En iyi far stop lambası temizliği yapan firmaları arabamiyika.com'dan bulabilirsiniz veya iş yerlerimizden araç farlarınızın resmini gönderip iş yerlerimizden teklif isteyebilirsiniz. Belki o gün en iyi indirimi bu sayede alabilirsiniz :)

Güvenli sürüşler dileriz


Yorumlar - 0

Yorum Gönder

Ücretsiz Teklif Al