Tatile Çıkmadan Önce Araç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Tatile Çıkmadan Önce Araç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Peş peşe gelen kısıtlamaları, sevdiklerimizden ve seyahatten uzak geçen günleri geride bıraktık. Tatil sezonunun da açılmasıyla beraber ufukta uzun yolculuklar var. Tatil için valizler hazır ancak aracınız da hazır mı? Sizin adınıza tüm hazırlıklar yapıldı, aracınız için yapılmasın mı? Kullanım durumunuza göre parçalarda deformasyon görülebilir dolayısıyla aracınızda değişime ya da onarıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Değişmesi gereken bir parça, mevsime uygun olmayan lastikler, bakıma ihtiyaç duyan bir motor yolculuğunuz boyunca büyük sorunlara sebep olabilir. Sizin ve diğer sürücülerin güvenli bir şekilde yol alması için araç bakımı şarttır. Tatil önce araç bakımı nasıl yapılmalı? Tüm detaylarıyla sizin için derledik.

Yetkili Servis

Aracınızın emin ellerde olmasını isterseniz, mutlaka yetkili servis ile görüşmeniz gerekecektir. Her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol edip gerekli bakımları yapacak olan yetkili servis, aracınızda daha güvenli hissetmenizi sağlayacaktır.

 Filtreler

Hava filtresi, yakıt filtresi, yağ filtresi, ve polen filtresi kontrollerini yapmanız şart. Yolculuk boyunca araç içindeki havanın en sağlıklı şekilde kalması için polen filtresi; motor silindirlerine giden havanın temiz olup motor performansının en yüksek verimlilikte olması için hava filtresi; motora giden yağın temiz olması için yağ filtresi ve motor çekişinin zayıflamaması ve buna bağlı olarak yakıt tüketiminin artmaması için yakıt filtresinin bakıma ihtiyacı olup olmadığını tespit etmek gerekmektedir.

 

Araç Sıvıları

Arabanızın yağları, şanzıman, fren, cam ve soğutucu sıvıları, rahat bir yolculuk için büyük önem arz ediyor. Araç sıvılarını tatil öncesi kontrol ettirmenizde büyük fayda var.

 

Motor Bakımı

İhmal edildiği takdirde büyük masraflara yol açabilecek motor bakımını uzun yolculuk öncesinde ihmal etmemelisiniz. Motorda değişmesi gereken parçaları değiştirerek işinizi büyük ölçüde kolaylaştırabilirsiniz.

 

Temizlik

Pandemi boyunca önemi artan hijyen kavramı, sağlıklı bir tatil için de dikkat edilmesi gereken bir husus. Bu nedenle tatil öncesi aracınızın detaylı bir temizliğe ihtiyaç duyacağı kaçınılmaz bir gerçektir.  ( Araç temizliği için tıklayınız.  )

 

Lastikler

Güvenli ve konforlu bir sürüş için lastiklerin basıncını ölçtürmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor. Ek olarak yolculuk boyunca problem çıkarma potansiyeli en yüksek olan parça lastikler olacaktır. Bu nedenle lastikler konusunda dikkatli olmak faydanıza olacaktır. 

 

Fren

Frenlerin de lastikler kadar hayatı bir önem taşıdığı inkar edilemez. Freninize kulak vermek; normal dışı sesler duyduğunuzda servise götürmek güvenli bir yolculuk için şart.

 

Akü

Arabanızın enerji kaynağı olan akünün yeterli olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Yolda akü desteğine ihtiyaç duymamak için yola çıkmadan önleminizi alın.

 

Belgeler

Olası kontroller için ehliyet, ruhsat, araç sigortası ve diğer gerekli belgeleri yanınıza almayı ihmal etmeyin. Tatile dönüşü trafik cezalarıyla başınız derde girmesin.


Tescilli araç sorgusu için tıklayınız.

 

Sigorta

Tüm tedbirlere rağmen olası bir probleme karşı alabileceğiniz en büyük tedbir aracınızı sigortalatmak olacaktır. Her ihtimale karşı güvenli bir yolculuk için aracınızı sigortalatmak olacaktır.

Trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgulamak için tıklayınız. 

Yorumlar - 0

Yorum Gönder

Ücretsiz Teklif Al