ARABANIZ SONBAHARA HAZIR MI?

ARABANIZ SONBAHARA HAZIR MI?

ARABANIZ SONBAHARA HAZIR MI?

Sonbaharda bir üşür, bir sıcaklarız. Değişen hava koşullarına alışıyoruz. Ama ya arabalar için sonbahar nasıldır?  

Türkiye 4 mevsimi yaşayabileceğiniz bir yer. Ama içinde bulunduğumuz sonbahar mevsimi kadar değişken hava koşullarında arabamıza nasıl özen göstermeliyiz? İşte otomobilimizi sonbahara hazırlayacak püf noktalar…   


LASTİK DEĞİŞİMİ

Kışa hazırlık dönemindeyiz. Önce lastiklerimize dikkat etmeliyiz. Özellikle gizli buzlanma riski ve kaza durumlarına karşı temkinli olmalıyız. Kış lastiklerine yavaş yavaş geçmeliyiz.

Sadece kaza değil, kış lastiğine geçiş yasal bir zorunluluktur. Hem karayolları trafik kanuna göre lastik değişimi yapılmadığında yaşayacağınız ceza durumundan kaçınmak için hem de trafikte yol sürüşünüzü güvenli halde tutmak için lastik değişimi ile işe başlayalım. Lastik değişimi yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hemen arabamiyika.com üzerinden online randevunuzu oluşturabiliriz.


MOTOR TEMİZLİĞİ İLE ARABAMIZI KORUYABİLİRİZ

Arabaların motor kısmında zamanla toz, çamur, zift, kireç ve pas birikmesi görülür. Kullandığımız arabaların sağlıklı çalışması için en hayati parçası motordur. Motor temizliği bakımının arabalar için periyodik olarak uygulanması önemlidir.

Özellikle mevsim geçişlerinde, aracın performansını olumsuz etkileyebilecek her şeyden kaçınmak lazım. Kışa hazırlık sürecinde araç motorunda oluşabilecek arıza durumlarına önceden tedbir almak için harekete geçelim.


SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN SİLECEKLERE DİKKAT!!!

Özellikle sonbaharda yaşanan yoğun yağışlar cam sileceklerinin önemini artırmaktadır. Yağmur söz konusu olduğunda araba kullanırken yolu daha iyi görebilmek için cam sileceklerini daha sık kullanıyoruz. Görüş alanı netliği ve güvenli bir sürüş için cam sileceklerini kontrol etmeliyiz. Eğer cam silecek lastikleri eskimişse değiştirmekte fayda var.


ARABAMIZIN HAKKETTİĞİ TEMİZLİĞİ VERELİM


 

Yazın ister şehir dışına çıkmamış olun, isterseniz de şehir dışına kısa veya uzun bir gezi yapmış olun. Toz ve toprak kalıntıları, yoldan sıçrayan ufak taşlar, ağaçlardan düşen parçaların lekeleri ve en büyük sorunlarımızdan olan kuş pislikleri ve daha niceleri… Arabamızın içi ve dışı kirlenebilir. Sonbahara yeni ve temiz bir başlangıç için aracımızı ilk günkü gibi pırıl pırıl kullanalım. Hemen online randevunuzu oluşturalım.

Yorumlar - 0

Yorum Gönder

Ücretsiz Teklif Al